När jag var liten önskade jag mig ett eget pysselrum, ett rum där jag kunde låta bli att städa skrivbordet innan jag var helt klar. Idag bor vi i ett hus med flera rum, ett av dem är mitt egna pysselrum. Jag älskar att planera och starta projekt, allt från foto till plantering i trädgården.

Jag, Sofia, bor tillsammans med min fina familj; min man Stefan, vår son Oliver snart 3 år och vår bebis som ännu ligger i magen.

Välkommen till min blogg!

Odlingsbänk

En fin odlingsbänk hade passat perfekt på vår altan.bild lånad från hassleforsgarden.se


BabysitterNu har vi gjort oss av med vår babysitter. Den har båda barnen haft mycket samt deras kusin Selma. Nu ska den vidare till kommande nya kusin. Skönt att rensa bort bebisgrejer, ett tecken på att mina barn börjar bli stora. Oliver ville gärna testa en sista gång.


torsdagens

Längd: 11,3 km
Tid:  ca 63 min

Kände något i väster lår under träningsrundan, blir till att vila några dagar innan nästa löpning. Jag vill absolut inte råka ut för någon muskelskada eller liknande. Det har jag inte tid med. Göteborgs varvet närmar sig!


Sockerutmaningen

Hur har det gått?
Jo, ganska bra måste jag säga. Precis som jag trodde var det fredag och lördag som satte mig lite på prov. Fredagen och hela lördag dag klarade jag bra men på kvällen tog jag några fruktkolor som fanns i skåpet. Inte helt nöjd med det, men i jämförelse med en påse smågodis till helgen känns det inte så farligt.

Imorse gjorde jag och Oliver varm choklad, men sockerutmaningen slutade ju faktiskt igår.

Nu kör jag dock till fredag igen. Inget socker fram tills dess.


tisdagens

Igår sprang jag ett långpass. Kan inte minnas när jag sprang den distansen senast, men nu är det gjort och det känns bra. Löpningen gick bra, men hade ont i benen efteråt och blev konstig i magen. Får nog börja täka på vad jag äter innan ett långpass.
14 km 85 min
6,04 min/km


Utan socker och träning

Första dagen utan socker är avklarad och det gick bra. Tänkte faktiskt inte så mycket på det förrän imorse då jag inte tog någon sylt på gröten. Jobbigast blir det absolut på fredag och lördag då jag alltid äter lite godis, men vi får väl ta och poppa lite popcorn istället. Ska bli intressant att se om denna lilla utmaning ger något resultat, tanken är ju att ett eventuellt sockerberoende ska bort. Dessutom har jag drygt 1 kg kvar av graviditetskilo och det hade ju inte varit helt fel om det också bara försvann.

Igår tränade jag body pump på Sportlife och lade på vikt på nästan alla muskelgrupper vilket känns idag främst i benen och rumpan. Efter det sprang jag 5 km i snabbare tempo på bandet. Nästa pass bli på tisdag, intervall eller backe jag få se.


Sockerutmaning

Läser PT-Fias blogg och hon kom förra veckan med en sockerutmaning till sina läsare. Nu kör hon en vecka till och jag tänkte haka på. Får se om jag klarar detta men ska verkligen försöka. Socker är absolut något som jag borde dra ner på. PT-Fias blogg är för övrigt en bra pepp-blogg med vettiga tankar och tips, sådant gillar jag.

Nu blir det alltså en vecka utan; godis, kakor, snabbmat, pizza, läsk, choklad, vitt mjöl, juice och smaksatt yoghurt. Spännande!