När jag var liten önskade jag mig ett eget pysselrum, ett rum där jag kunde låta bli att städa skrivbordet innan jag var helt klar. Idag bor vi i ett hus med flera rum, ett av dem är mitt egna pysselrum. Jag älskar att planera och starta projekt, allt från foto till plantering i trädgården.

Jag, Sofia, bor tillsammans med min fina familj; min man Stefan, vår son Oliver snart 3 år och vår bebis som ännu ligger i magen.

Välkommen till min blogg!

Just nu

Nu är vi äntligen på bättringsvägen. Det har varit sega dagar med feber, hosta, halsont och snuva. Oliver är nästintill helt frisk men behöver ta igen lite sömn. Inatt sover han hos mormor och morfar, hoppas på att han kan sova ut ordentligt imorgon. Han brukar sova mycket när han är där.

Justin hade feber en natt, men jag vet inte om det är förkylning eller tänder som är på gång. Tror det är tänderna som spökar.

Jag och Stefan har hostat på kapp och haft feber tillräckligt nu och jag tror faktiskt att det börjar ge med sig, till helgen hoppas jag på att vi är friska och krya igen. Då vill jag börja träffa folk igen!

Nästa vecka hoppas jag också att jag kan börja träna igen. Jag lägger upp nästa veckas program efter helgen.


Sjukstuga

Vilken skithelg!

Visst blev jag sjuk och allt roligt fick ställas in. Idag har jag haft turen att vara hemma helt själv större delen av dagen och det har verkligen behövts då febern har kommit och gått.

Efter en hel del sömn, lite mat och en dusch känner jag mig lite bättre. Nu ska vi mysa i soffan och äta upp godiset som blev över sedan igår.

Imorgon hoppas jag på att allt känns mycket bättre och att Oliver är frisk, annars får vi ta en dag hemma från förskolan och vila.


Inte bli sjuk

Dagens långpass får ersättas av en lånpromenad istället. Känner lite halsont på morgonen och vill inte riskera något nu när jag är på G. Dessutom är Oliver lite sjuk och jag vill inte bli sjuk.

Nu ska jag röja lite och hoppas på att Oliver vill sova en liten stund. Ikväll får vi finbesök till Melodifestivalen!


Träning

Nu har jag på allvar tagit tag i träningen och framförallt löpningen. Har tränat två dagar i veckan sedan efter nyår, men nu ska jag ta ytterligare ett steg. Målet är Göteborgsvarvet i maj och då ska jag vara fit for fight - lätt och smidig!

Denna vecka ser träningen ur på följade sätt:
mån vila
tis distans lätt 5 km
ons vila
tor distans lätt 6 km 38 min + styrka 15 min
fre vila
lör långpass 11 km 75 min
sön vila

Pogrammet kommer från marathon.se och tiden efter distansen är vad jag ska klara för att nå mitt mål.

Tisdag - gick bra, dock lite stum i benen tror det beror på att jag tränat inomhus i några veckor.
Torsdag -  klarade tiden med drygt en minut i marginal. Skönt! Glömde av att jag skulle köra lite styrka, men det får jag ta ikapp en annan dag.
Imorgon blir det långpass, lite läskigt när distansen ökar men det är bara att ge sig ut.


Slut på ammning

Sådär ja, nu var det slut på ammningen. Känns skönt, men lite vemodigt också. Men vi var väldigt redo för avslut både jag och Justin. Det kändes verkligen så.

Jag har tagit ett glas mjölk och lite choklad, kände mig nästa skylldig som om jag gjorde något jag inte fick. Har ju varit utan ägg och mjölkprodukter sedan Justins allergi fastställdes, men nu kan jag äta vad jag vill. Ska dock absolut inte vräka i mig massa onyttigt och gå upp i vikt nu när jag bara har två kilo kvar av gravidvikten. 


JustinBästa lillebror!


Oliver

 
Bästa storebror!


Jag och JustinIngen utväxt längre och topparna är klippta, härligt!

Angående ammningen ammar jag bara en gång per dygn just nu och imorgon är det sista dagen. Justin blir sju månader på måndag och Oliver ammades precis lika länge, vilket känns jättebra. Jag är nöjd!

Jag bad mamma ta en bild på mig och Justin då jag ammde honom, så fort mamma sa något eller fotade tittade Justin efter mamma. Han är så extremt nyfiken min lilla kille.


Äntligen nyklippt

Idag har snälla mamma tagit hand om Justin några timmar och jag har varit hos frissan. Underbart att få lite fason på håret. Ammningen har tagit hårt på håret, jag hoppas det värsta är förbi vad det gäller hårfällning. Ska faktiskt få till en liten bild på mitt nya jag här ikväll. Ska också uppdatera lite angående ammningen som snart är obefintlig!

Ammning

För närvarande håller jag på att trappa ner på ammningen. Oliver ammade jag i 7 månader och det känns som om det kommer fungera bra med Justin också. Just nu ammar jag morgon och en gång på dagen. Till helgen ska vi ge Justin välling på morgonen istället och efter ytterligare en vecka ska även ammningsmålet på dagen bort.

Jag längtar inte efter ett glas vin som många andra utan efter riktiga pannkakor på ägg och kall mjölk till det. (Justin är allergisk mot mjölk och ägg)

Samtidigt är det lite konstigt det här med att sluta amma. Det ska bli skönt att sluta men någonstans simmar ändå tanken på att jag antagligen aldrig kommer amma igen och att jag inte kommer vara lika behövd som tidigare. Fjantiga tankar, men jag tror ändå de flesta känner igen sig. Hur som helt, Justin växer och blir en stor precis som alla andra barn och det är faktiskt riktigt skönt.