När jag var liten önskade jag mig ett eget pysselrum, ett rum där jag kunde låta bli att städa skrivbordet innan jag var helt klar. Idag bor vi i ett hus med flera rum, ett av dem är mitt egna pysselrum. Jag älskar att planera och starta projekt, allt från foto till plantering i trädgården.

Jag, Sofia, bor tillsammans med min fina familj; min man Stefan, vår son Oliver snart 3 år och vår bebis som ännu ligger i magen.

Välkommen till min blogg!

Äntligen!

Tog en härlig promenad med vagnen och på vägen hem hämtade jag ett paket. Mina skor är äntligen hemma hos mig; rätt sort och rätt färg - helt perfekta! Idag har jag bara gått in dem på Oliver jympa och på torsdag ska jag ta första rundan i dem. Imorgon blir det body pump och på onsdag är det orientering som gäller.


Mina nya skor!


En liten hälsning; "Happy running!"
Sole Obsession
 Vad säger man, det tog två veckor att få skorna men till halva priset. Jag är nöjd!


Jympa

Varje måndag är vi på jympa med Oliver. Igår var vi med alla fyra och jag passade på att ta lite kort när Oliver och Stefan jympade.


Kusin Nefeli!


Justin, 8 månader idag!


Oliver

Oliver har varit på sitt första barnkalas idag, helt själv. Han ville till och med gå dit själv. Bra att kalaset var hos grannen!


Träning

Veckans träning har varit både bra och dålig. Tisdagens pass i backe gick jättebra och jag kände mig stark. Även på onsdagen kändes allt bra, blev en runda på 7 km. Men i lördags vet jag inte vad jag gjorde, löpningen var tung och jobbig från första steg till sista. Funderade till och med på att börja gå fastän jag sprang kort.


Underbart

Idag har vi haft en fantastisk dag. Så himla härligt när allt bara stämmer!


Veckans

Måndag: vila
Tisdag: uppvärmning, backe 20 min, nedjogg
Onsdag: vila
Torsdag: alternativträning, styrka 10-20 min
Fredag: vila
Lördag: distans 8 km
Söndag: vila

Känns bra med denna dos av träning, får se om jag följer schemat helt och hållet. Ska dock verkligen ut och köra backe imorgon, jag är fast i distanslöpningen och behöver intervaller för att öka tempot i löpning. Har också insett att jag är dålig på att hålla nere tempot och på så vis springa längre. Jag springer mot klockan men ska försöka släppa fokus på bra resultat på varje träningspass. Måste också bli bättre på styrkan, vet att löpningen går lättare med en stark kropp och dessutom är det inte fel med muskler till sommaren.


Mina gamla

På tal om mina gamla löparskor. Det var verkligen dags för nya kan jag säga, köpte dem samma år som min syster träffade Fredric - nu är de gifta och har Selma 2 år. Ni fattar, skorna är supergamla - jag skäms.


Beställt idag

Dessa snyggingar är förhoppningsvis på väg hem till mig. Beställde skorna tidigare idag från England och hoppas att jag inte blivit blåst. Pratade med en säljare på Intersport och han sa att dessa skulle passa mig perfekt. Det fanns en annan billigare efterträdare till mina gammla skor, men jag gick upp lite och dessa har allt mina gammla har plus lite till. Dessutom är de rosa och så även mina nya löparjacka jag fick i present av syster med familj. Ska bli grymt att ge sig ut med dessa på fötterna!

Asics Kayano
Bild från www.startfitness.co.uk


Lördagens

Gårdagens träningsrunda blev 9 km. Ångrade mig lite efteråt att jag inte sprang en ynka kilometer till, tror nämligen jag hade klarat milen under en timme och det är ett delmål.

Längd: 9 km
Tid: 51 min
Tid/km: 5,44
Nöjd? Absolut.


Lite tidigare

Vår frukost idag. Härligt med lördag!Justin

Nytt foto på Justin till mormors och morfars kök. Mamma ville ha en uppdatering så det är lika bra att fixa detta nu när jag har lite tid över.Det var inte lika enkelt att får till ett kort nu. Justin är på G att börja krypa och sitter sällan stilla.


En liten runda

Jag tog mig en runda igår i alla fall. Kände att det får bära eller brista, antingen blir jag sjuk eller inte, och jag tror minsann att jag tränade bort det onda i halsen. Märkligt, men himla skönt att vakna i morse utan halsont. Jag sprang en kortare runda och tittade inte på klockan då jag var hemma utan tryckte bara på stopp. Hade jag sett att det blev 5,88 km hade jag sprungit de stackars meterna till 6 km, men nu blev det 5,88 km. Kände mig ganska stark och tyckte jag sprang på ganska bra. Det blev 34 min och 5,51 min/km, hade hoppats på lite snabbare men det kanske kommer. Får nog lägga lite mer krut på intervaller.

Nya löparskor ska jag beställa i dagarna, det kanske ger lite eld i baken.


Veckans träning

Denna vecka blir lite lugnare med träningen. Känner lite, lite i halsen på morgonen och nu ska jag bli helt bra innan jag sätter igång igen. Det blir lite promenader och ett pass med body pump istället för löpningen. Dessutom är ju inte vädert speciellt lockande, nu vill jag ha vår!


Egen barnmat

Fick värsta "Solsidan-effekten" igår då jag träffade en vän som också är föräldraledig. Det var dags för mat till de små och där lirkade hon upp två små fina plastburkar med fint, infryst i istärningskuber, egengjord, färgglad och säkert god mat till hennes lille son. Jag gick till kylen och öppnade en köpt burk med en orange sörja. Gissa reaktionen idag?

Nu kokas det morot och ska snart börja med majs och ärtor. I eftermiddag ska vi handla och imorgon ska Justin få smaka på en fantastisk fiskrätt med morot och potatis, allt gjort enligt konstens alla regler. De ni!


Dagens

Distans 11 km 68 min, check.
Jag är jättenöjd och känslan efter träning är oslagbar!

Ikväll blir det finbesök och mys i soffan med melodifestivalen, lovely!


Knappt med tid

Träningsrunda avklarad, fick tyvärr springa lite kortare än jag tänkt mig. Stefan var hemma knappt 45 min mellan jobb och middag ute med jobbet så jag är glad att det i alla fall blev träning idag. Ibland är det tidsbrist.

Dagens träning: distans 5 km 29 min


Träning

Äntligen har jag kommit igång med träningen igen. Det blev 1,5 veckas uppehåll, men nu är jag på G.

Igår sprang jag första passet, enlig programmet skulle jag köra intervall men jag kände för att pressa mig lite och se hur kroppen orkade. Det blev ett distans pass i lungt tempo: 9,1 km 58 min

Idag är det vilodag.
Torsdag 7 km 44 min
Fredag vila
Lördag antingen distans 10 km eller backintervall

Det är veckans dos!