När jag var liten önskade jag mig ett eget pysselrum, ett rum där jag kunde låta bli att städa skrivbordet innan jag var helt klar. Idag bor vi i ett hus med flera rum, ett av dem är mitt egna pysselrum. Jag älskar att planera och starta projekt, allt från foto till plantering i trädgården.

Jag, Sofia, bor tillsammans med min fina familj; min man Stefan, vår son Oliver snart 3 år och vår bebis som ännu ligger i magen.

Välkommen till min blogg!

Justin


Igår, 8 dagar gammal, i kläder från faster Therese och strumpor av farmor och farfar.

Justin imorse, vaken kille!


Vilken lycka!

Oliver har fått en fin storebrors-födelsedags-present av mormor och morfar. En riktig racercykel, superfin. Han fick den igår och blev naturligtvis strålande glad.


Första dygnet

Idag är Justin 7 dagar gammal och vi har varit hemma i drygt ett dygn. Första natten gick bra, men Oliver är inte riktigt van att ha en lillebror som vaknar på natten för att äta. Han vakande även han någon gång och Stefan fick springa mellan honom och sovrummet några gånger. Jag tror dock att han snart har vant sig och sover vidare.

Ikväll tog vi en liten promenad till en lekpark och till affären. Konstig känsla eftersom det bara var några dagar sedan de skar upp magen på mig och nu går jag på promenad med vagnen utan smärtstillande tabletter. Vill minnas att det gjorde ont under längre tid med Oliver. Fast denna gång hade jag ondare de första dygnen än med Oliver. Imorgon hoppas jag att Malin hjälper mig få bort det stora plåstret som sitter över såret, försökte lite själv tidigare men det kändes inte som någon bra lösning.


Äntligen hemma

Justin är här och vi har äntligen fått komma hem.
Vi har varit med om en resa som verkligen varit upp och ner, men nu är vi hemma och alla mår bra.
Ska skriva mer om hur allt varit en annan dag, nu ska jag njuta av att båda barnen sover och vi är hemma.


Betongrosor

Nu tog jag äntligen tag i saken och gjorde mina egna betongrosor, fick naturligtvis hjälp av Oliver. Han sa att vi gjorde geggamojja.


Oliver blandar betong och vatten.

Betongen i formen, bara att vänta.


6 st rosor blev det, det är lite blanka av all olja jag hade i formen men det försvinner med tiden.


Potatis

Detta var första gången som jag provat att sätta potatis. Stefan snickrade ju som bekant ihop några nya planteringslådor till mig i våras och det har verkligen växt som tusan i dem.


Planteringslådorna helt nya.Planteringslådor med potatis, bönor och purjolök - intill finns också mina tomatplantor till vänster och Olivers blommor.


Nyupptagen potatis, det kan inte bli mer färskpotatis än såhär och den smakade helt fantastiskt. Nästa år blir det ännu mer potatis i ett annat land. Blasten blev så otroligt stor och hög, detta land passar bättre för sallad och morot etc.


Ruskigt nära

Idag har jag varit på sjukhuset och tagit ett bastest, blodprov man tar innan operation om man eventuellt skulle behöva få blod. Jag gick där i gångarna och känslan av att det faktiskt är dags snart kom smygande. Det känns spännande och nervöst men också väldigt roligt att vi äntligen ska få träffa vår lille son. Dessutom känns det ju helt otroligt att inom några dagar är jag inte gravid längre. Jag har liksom vant mig vid alla extrakilon och stor mage.

Nu är det nära!


Högskolan

Till hösten blir jag återigen student! Jag kom in på kursen om bildbehandling på Högskolan i Jönköping. Allt är över internet och kursen är på kvartsfart, passar mig perfekt.

Digital bildbehandling   7,5hp

Fristående kurs, Internetbaserad distansunderv, Högskolan i Jönköping

Ska bli så kul att lära mig massor om bildbehandling, jag är så glad!


Vår skatt!
Altanen

Stefan och hans pappa har oljat vår altan. Vi valde en ganska mörk färg och tyckte att det skulle nog bli snyggt till vårt vita hus. Men kanske var det inte det bästa att olja i strålande sol, kändes som om oljan torkade lite väl fort. Resultatet blev dock ok, men nästa gång ska vi prova med pensel istället för med roller. Stefan tror att det blir lika fläckigt även med pensel, jag tror att det blir lite bättre med pensel -  vi får väl se om ca två år då vi oljar igen!


Efter, en mörk altan i regn!


Väntan

Nu har vi verkligen gått in i väntan. Vi vill bara att dagarna ska gå och undertiden fixar vi med lite småsaker här hemma. Här rengör vi våra utemöbler. Stefan frågade om vi verkligen behövde ta bordet, han tyckte det såg ok ut. Men när jag satte igång var det ingen tvekan om att bordet verkligen behövde en omgång det också. Så, nu är stolar och bord fina igen.


Tillbaka igen

Tack och lov kom min ork tillbaka ganska fort. Nu är Oliver hemma igen och allt är som vanligt. Tror dock att han tagit med sig lite av mormor och morfars regler hem igen. Igår skulle han inte sova och krånglade in i det sista. Idag somnade han i bilen och skulle minsann inte alls fortsätta sova när jag lade honom i sin säng istället. Men skam den som ger sig, nu är det tyst däruppe.


Just nu

Känner mig trött och orkeslös - kanske inte så konstigt med tanke på värmen och läget just nu. Tråkigt bara då jag vill så mycket mer än jag orkar. Är glad att Oliver får vara hos mormor och morfar några dagar, han hade inte orkat med mig just nu. En mamma helt utan ork är ingen hit för en treåring!


Förberedelser

Ja, kalla det vad ni vill men nu är förberedelserna i full gång. Jag kollar igenom alla bebissaker vi har och skriver listor på vad som behövs inhandlas. Jag älskar att planera och fixa iordning.

Jag och Oliver bäddade i vagnen för några dagar sedan. Stefan fixade med klädseln till bilstolen, nytvättat och klar för användning. Idag har vi också fått hem Stefans gammla vagga som även Oliver hade den första tiden. Den ska jag bädda och göra iordning nästa vecka. Skötborden, vi ett uppe och ett nere, är fixade. Jag har tvättat rent och fyllt på med några miniblöjor. Perfekt är det också att Oliver nu slutat med blöja så skötborden står bara och väntar på vår nya familjemedlem.

Nästa vecka har jag lite kvar på min lista. Oliver ska få åka till min snälla mamma och pappa några dagar och då ska jag fixa det sista. Efter det är det bara att vänta.


Vagnen är bäddad.
Den bästa, har en likadan till Oliver så snart kan vi höra båda barnen på samma mottagare.


Bebisen på bloggen

Bebisen som snurrar runt på min blogg visar inte hela sanningen. Den visar att det idag är 23 dagar kvar, men vi är närmare än så. Kanske konstigt att vara så säker på att bebisen kommer tidigare, men vi har fått ett datum för planerat snitt.

Olivers förlossning slutade i akutsnitt som medförde en bristning på min livmoder. Bara någon dag efter han var född fick vi veta att jag skulle bli snittad vid eventuellt fler barn. Då tänkte vi inte mycket mer på det, vi var glada att allt gått bra trots allt och att jag faktiskt kunde få fler barn.

Denna graviditet har såklart tankarna kommit på det planerade snittet. Just nu känns det bra, men ju närmare vi kommer datumet ju mer tankar snurrar i mitt huvud.


Piffning

Förra sommaren köpte vi en soffa att ha utamnför vår entré. Jag har haft höga tankar om en eventuell dyna med diverse fina tyger, men idag när jag gick förbi Hemtex såg jag en mycket snabbare lösning. De hade en mängd dynor i fina tyger. Nu ser soffan mer välkommnade ut och man kan faktiskt sätta sig där och njuta lite.

Igår köpte jag dessutom nya blommor till krukorna vid dörren.
Jag är lite sugen på att göra betongrosor, men ibland brister orken tyvärr. Jag har en silikonfom och betong. Kanske väntar jag tills bebisen är ute.


Ingen blöja

Här hemma har vi börjat med potträning. Första dagarna tänkte jag att detta kommer aldrig att gå. Han kissade hela tiden och sa inte till någon gång. Nu har det gått några dagar och det går bättre och bättre. Vi är otroligt stolta över Oliver.Nytvättade kalsonger från de första dagarna utan blöja.


Bröllop

På midsommardagen var vi på Malin och Anthons bröllop. Det var fantastiskt kul och de var otroligt vackra. Att de dessutom valt att gifta sig på västkusten med hav och strålande sol gjorde naturligtvis inte saken värre.