När jag var liten önskade jag mig ett eget pysselrum, ett rum där jag kunde låta bli att städa skrivbordet innan jag var helt klar. Idag bor vi i ett hus med flera rum, ett av dem är mitt egna pysselrum. Jag älskar att planera och starta projekt, allt från foto till plantering i trädgården.

Jag, Sofia, bor tillsammans med min fina familj; min man Stefan, vår son Oliver snart 3 år och vår bebis som ännu ligger i magen.

Välkommen till min blogg!

Midsommar!


Trevlig midsommar från oss!
Bilden är från Olivers första midsommar 2008.


Semester

Nu är det semester på riktigt. Stefan ska jobba några dagar under sommaren, men det är bara 10 dagar under 8 veckor så det känns helt ok. Nu ska vi njuta av ledigheten och att vi faktiskt är hemma alla tre. Känns underbart, nästan lite svårt att förstå helst att jag ska vara hemma till oktober 2011.

Idag var Olivers sista dag på småbarnsavdelningen på hans förskola. Till hösten väntar en ny avdelning med äldre barn, vilket känns väldigt bra. Oliver har nästan känts lite för stor det sista. Vi packade ihop alla kläder, blöjor m.m och gav alla fröknar en liten sommarpresent.


Presenterna till Olivers förknar. De fick varsinn bit choklad av min favorit just nu, mörk choklad med havssalt.


Pussel

För någon vecka sedan lånade jag ett 500-bitars pussel av Lorena. Det är verkligen rogivande att sitta och pussla. Är lite sugen på att pka och låna ett nytt.


Sista rycket

Nu är det verkligen nära, snart börjar en lång ledighet. Jag har tänkt att vara hemma till och med september 2011. Det känns helt underbart!

Denna vecka har en hel del måsten dock. Jag måste fixa lite sommarpresenter till Olivers fröknar, fixa lite inför midsommar och framförallt fixa sista sakerna till lördag då vi ska på BRÖLLOP! Kan vara bra att tex. prova klänningen igen, jag har kanske växt en del sedan sist jag hade den. Jag får nog ta och testa frisyren jag tänkt ha också annars kan det bli lite småpanik på lördag om inget funkar.

Därefter är det semester och sista väntan som gäller.


Konsert och bröllop

Ikväll har vi tittat på konserten till Viktoria och Daniel på Svt. Viken show! Allt var naturligtvis inte bra, men det mesta var verkligen värt att titta på. Det finaste var nog när den lilla flickan sjöng till Daniel.

Imorgon blir det ännu mer magiskt med själva vigseln. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det, men att gifta sig är verkligen magiskt!


Här är jag och min Stefan då vi gifte oss, augusti 2006.






Bubblor

En maskin som blåser massor med såpbubblor, mycket roligare än att blåsa själva.






Oliver fångar såpbubblor.


Just nu

Sand och vatten, tänk att det är så roligt att leka med.
Oliver och vår granntjej leker så fort de får chansen.




Fotobok nr 2

Har tänkt att jag ska börja med en ny fotobok snart. Det är våra bilder från bröllopsresan som behöver få en given plats. Jag har flera bilder framkallade men de har inte kommit in i något album än.

Bröllopsbilderna borde naturligtvis också få en fin fotobok, men jag har tänkt lära mig mer bildbehandling innan dess. Jag ska inte retuschera bilderna bara få till någon fin "bröllopseffekt". Dessutom är jag extremt kräsen när det gäller bröllopsbilderna så jag tror de får vänta lite, de måste vara perfekta.


Här är vi på en djurpark i Tunisien, Stefan älskar djurparker.


På en tvådagars utflykt till bland annat Sahara, här börjar ökenlandskapet.


Väntar på flygplatsen, på väg hem efter två veckor i Tunisien.
Vi hade en fantastisk bröllopsresa!


Vardagslyx

Oliver sover, Stefan jobbar sent - jag ska strax ta en dusch och därefter ett skönt fotbad framför tv:n. På tv:n blir det en favorit; "So you think you can dance", inspelning från igår. Snart är även en nybakad limpa klar i bakmaskinen. Kan det bli mer vardagslyx än så?

Jag vet inte riktigt på vad jag tänkte, "So you think you can dance" är visst ikväll.
Det får bli lite bröllops-tv istället.


Nya vagnen

Nu har vi äntligen hämtat vår fina vagn. Vi är grymt nöjda, färgen är superfin.
Dessutom matchar den ju vår husfärg.






Äntligen

Idag ska vi hämta vår nya vagn!


Skolavslutning

Vaknade strax efter sju av klockan och efter någon minut hörde jag en bil som rullade upp på uppfarten. Stefan studsade ner för trappan och tog emot våra gäster. Efter det var det frukost och göra sig och alla barn redo för dagen.

Skolavslutningen var bra och trevlig, men varför ska rektorns tal alltid vara utdraget. Till och med jag som vuxen tyckte hon borde kortat ner de fina orden om sommaren. Om jag blir rektor någon dag ska jag hålla korta tal.

Efter cermonin var vi bjudna på tårta och kaffe hos Jacks skolkamrat. Vi rullade in hela gänget.

Nu har dagen gått och jag tror att två av tre barn sover. Stefan lägger Emilia som den senaste timme gjort allt för att hålla sig vaken i soffan.


Två som blev lite rastlösa mot slutet.


Paket

Fick en avi från posten (ICA) för några dagar sedan. Igår hämtade jag ut paketet. Jag hade ingen aning om vad det var, kunde inte komma på att jag beställt något. Vilken överraskning det var! Ett härligt paket med "måbra-saker" från min kära syster. Jag blev jätteglad och spenderade eftermiddagen med att läsa tidningar och knapra på salta godisar.


Frukost

Vi börjar dagen med amerikanska pannkakor.
Jag har aldrig gjort det tidigare, men de blev verkligen supergoda.



Tänkte jag skulle göra amerikanska pannkakor på lördagmorgon då vi haft nattbesök. Jack och Emilia ska sova hos oss så imorgon blir det skolavslutning och flerbarnsfamilj som gäller. Det är bra att både jag och Stefan är lediga imorgon.


Hemmma

Oliver och jag är hemma idag. Vi lade oss i soffa för att titta på en film för ett tag sedan. Oliver somnade i min famn. Nu sover han uppe i vår säng. Vanligtvis på helger brukar han inte sova alls eller en kort stund, men idag får han sova så länge han vill. Det var en tuff natt inatt.

Jag längtar till sommar, semester, att inte vara gravid längre och efter vår bebis. Men jag ska försöka njuta en dag i taget, denna stund kommer ju aldrig tillbaka.


Sommar!
Lorena och jag för ett år sedan.


Liseberg

I söndags hade vi en heldag på Liseberg tillsammans med min mamma, pappa, syster med familj. Oliver tyckte verkligen om att åka karuseller och andra åkattraktioner. Han tyckte att han var stor nog för radiobilarna, men det fick vi naturligtvis avstyra.




Oliver, mormor, Lisa och Selma (bakom Oliver) i farfars bilar.


Mormor, Selma och morfar tittar på när Oliver och Stefan åker "flygande cyklar".


Solglasögon



Oliver vill gärna ha solglasögon om jag och Stefan har på oss våra. Här äter vi frukost på altanen i lärdags. Oliver tyckte det var kallt i den stekande värmen.


Studentfirande

I fredags tog min yngsta kusin studenten. Solen strålade och Niklas utstrålade enorm glädje, precis som en student ska vara. Min klänning var bra, svalkande och skön. Jag ska ha samma klänning på ett bröllop om några veckor så jag väntar med bild på mig.


Oliver i trädgården på studentfirandet.


Selma och Oliver.


Äntligen

Tidigare idag ringde de från butiken där vi beställt vår barnvagn. Nu är den äntligen där, monterad och klar för hämtning. Ska bli kul att hämta den och provkära här hemma.


Fiskbilen.se

Igår på kvällen knackade en kille på dörren. Han sålde fisk för fiskbilen.se. En riktigt trevlig kille som kunde sin sak. Stefan är som många vet inte speciellt svårflörtad, jag brukar däremot vara den som säger nej innan säljaren ens fått en chans. Igår fick kille dock en chans och sålde massor med färsk, fryst, fisk till oss. Vi köpte ett grillpaket med Lax, Hälleflundra, Marulk, Scampispett och Gambas (jätteräkor). Sammanlagt blev det väl ca 10 kg fisk som vi nu har förpackat och fryst in i vår frys. Nu har vi fisk hela sommaren!

Stefan håller på att sätta på grillen, ikväll blir det grillad lax som jag marinerade tidigare idag.


Fisk på vårt köksbord.


Student

Imorgon ska vi på min yngsta kusins student. Jag gillar studentfirande, jag tycker man kan känna den där härliga känslan att skolan är slut fastän det var många år sedan jag själv tog studenten. Vädret imorgon kommer väl vara stekande sol, men jag har köpt en svalkande klänning så det ska nog gå bra.

Jag letade fram lite bilder från när jag tog studenten år 2000. Tio år sedan!
Det är inte klokt!




Här är det dags för balen som var otroligt rolig!

På den tiden hade vi inga digitala kameror så jag fick ta kort på papperskopiorna.


Bokstäver

För ett tag sedan skrev jag om mina utsågade bokstäver som inte var helt färdiga. De skulle målas en gång till och hade bara blivit liggande. Nu är de dock färdiga och pryder förnstret vid vår trappa. Skönt att beta av lite projekt.




Rensa och slänga

Jag har kommit in i någon slags rensningsperiod här hemma. Allt ska gås igenom och mycket ska rensas bort. Jag började igårkväll med att plocka i en flyttlåda som stått i mitt rum. Det var i och för sig på tiden, eftersom den stått där ett bra tag. När den lådan var tom gick jag på pärmarna vi hade i en bokhylla på övervåningen. Det ena ledde till det andra och vips var jag i bokhyllan och rensade febrlilt. När jag ändå höll på passade jag på att ställa alla böcker i färgordning. Nu är det inte mycket kvar med det jag startat, men det finns alltid mer att rensa innan jag är klar.