När jag var liten önskade jag mig ett eget pysselrum, ett rum där jag kunde låta bli att städa skrivbordet innan jag var helt klar. Idag bor vi i ett hus med flera rum, ett av dem är mitt egna pysselrum. Jag älskar att planera och starta projekt, allt från foto till plantering i trädgården.

Jag, Sofia, bor tillsammans med min fina familj; min man Stefan, vår son Oliver snart 3 år och vår bebis som ännu ligger i magen.

Välkommen till min blogg!

Min fina present

Här kommer bilder på mitt fina halsband som Stefan köpt. På ena sidan står det mamma och på andra sidan står det älskad, det är helt perfekt!

  

Bion var helt underbar, en film som gör mig glad. Kan inte bli bättre avslutning på mors dag 2010.


Mors dag

Jag vakande i morse av att Stefan kom in i sovrummet. Han hade varit på Landvetter och lämnat sin mamma och pappa som nu sitter på flyget till USA. Han var helt slut och Oliver ropade. Stefan hämtade Oliver och sedan hörde jag hur de började viska. Då kom jag ihåg vilken dag det är idag. Jag fick en jättefin present som jag blev riktigt rörd av. Ska ta ett foto senare.

Nu har vi varit hos mamma och pappa en sväng för att fira mamma. Ikväll blir det ännu mer för mamma, då ska jag på bio och se "Sex and the city 2!

Ta vara på dagen alla fina mammor där ute!


Triathlon

Idag har vi varit och tittat på triathlon här i stan. Stefans bror var med och tävlade så det var extra kul att titta på. Jag blir så sugen på allt vad träning heter nu när jag är gravid och inte kan. Ska bli underbart att känna sig i form igen och slippa alla dessa extra kilo.


Yes!

Idag fick jag hem mitt arbete från högskolan. På framsidan stod det ett stort G, samt intressanta reflektioner! Härligt, nu kan jag verkligen rensa här på databordet.


Nya skor till Oliver

Idag köpte jag dessa sandaler till Oliver. Perfekt med täckt tå men ändå luftiga. Det bästa av allt är att jag fick de gratis. Jag visade upp Oliver vinterkängor som han haft hela vintern, karborren hade blivit väldigt dålig och släppte. -"Inga problem de reklamerar vi", sa tjejen i kassan.


När man minst...

...anar det







 Jag hann rädda kameran!


Godast just nu

På kvällen då suget sätter in brukar jag göra denna goding. Riktigt läskande och mättande.



vaniljyoghurt
frysta jordgubbar
banan

allt av lagom mängd för rätt konsistens


Nedräkning

Jag fick till en liten bebis på bloggen. Det börjar närma sig, känns overkligt!


Högskolan

I vår har jag läst en handledarutbildning på högskolan, 4 p. Arbetet, examinationen, är inlämnda för ca tre veckor sedan och nu väntar jag bara på resultatet. På bordet här vi datorn ligger alla böcker och anteckningar från kursen kvar. Jag ska vänta med att städa bort dem tills jag fått mitt resultat. Idag skulle allt vara klart, jag loggade in och läste snabbt i kolummnerna. Det första jag ser är UG, shit. Inte godkänd, vad har hänt tänker jag? Sedan läser jag mer ingående och under betyg står det G. UG stod under betygskala, varför ska man krångla till det så. Detta måste väl betyda att jag är godkänd, jag tolkar det så i alla fall. Nu ryker böcker och anteckningar!

I höst har jag anmält mig till en annan kurs på högskolan, jag hoppas jag kommer in. Den kursen är garanterat mycket roligare och har inget med jobbet att göra. Jag håller på vilken kurs det är, vill veta om jag blir antagen först.


Min planteringsplats

I nya numret av 101 nya idéer fanns som vanligt massor med roliga pyssel. Just nu är det mest trädgåren och plantering som lockar mig, kanske inte så konstigt med tanke på det härliga vädret. I två dagar har vi nu haft fint, jag tog till och med på Oliver shorts idag.

 
I tidningen fanns ett litet tips som jag genast tog efter. De hade hängt upp alla fröpåsar på en lina med klädnypor. Visserligen hade de en fin planka bakom också, men jag gjorde på mitt sätt. Perfekt för att ha koll på vad man har och trelvigt att titta på.


Min planteringsplats, superbra att ha ett ställe för all jord och krukor. Det är lite stökigt nu därför tog jag ingen bild på hela platsen.


Svullen

Nog för att magen blir bra stor när man är gravid, men varför måste fötterna bli fulla med vatten och se ut som två svullna klumpar? Hade det inte räckt med magen? Idag har jag till och med trängt på mig ett par stödstrumpor för att inte ha ont i fötterna hela dagen. Det känns sådär, och än har inte värmen rullat in över västkusten. Jag kan ju tänka mig hur det blir då.

Fix i trädgården

Idag har vi mest hållt på i trädgåren. Stefan snickrade fina planteringslådor och jag rensdade lite i vår blommrabatt. Hittade lite frön till sommarblommor som jag tryckte ner i rabatten. Påskliljorna som stod kvar klippte jag av, nu vill jag ha vår och sommar.

Planteringslådorna är nu på plats med jord, gödsel och purjolök i fina rader. Ett stort plus är att jag har en hel låda kvar att fylla med något, tror jag ska testa att sätta potatis. Har aldrig gjort det förut, så det är nog tid att testa nu. Hade ju inte varit helt fel med egen färskpotatis till sommaren.


Lite av jobbet är gjort. Innan hade vi stenar runt hela platsen och lite kryddplantor från förra året.


Oliver hjälper Stefan att skruva.


Lådorna på plats med jord och gödsel. Oliver dammsuger upp spilld jord.


Olivers blommor som han planterat själv, krasse och solrosor.


Vår vagn

Nu har vi beställt vagn till vår lille bebis. Det blir en Bugaboo, färgen avslöjar jag när vi får hem den. Jag är så nöjd och det ska bli ett sant nöje att gå på promenad med denna fina vagn.



Syskon

    
Mina fina killar! Ja, det blir en liten pojke till i vår familj. Jag tycker allt man kan se lite likheter redan nu.

Bilden till höger är Oliver på BB, bara några dagar gammal.


Bullar och kalas

Igår började vi med kalas nummer två för helgen. En riktig överraskning för födelsedagsbarnet, kul. På eftermiddagen tänkte jag göra slag i saken med ett nytt land för min purjolök och annat. Jag och Oliver gick ut och började gräva. Sedan kom Stefan till undsättning och hjälpte till en hel del. Nu är det "bara" planteringslådor, jord och gödsel som ska till. Vi får se om vi hinner med det idag. Jag vet att vi har besök på väg. Passar bra eftersom jag bakat bullar idag, dofta ljuvligt.

Annars njuter vi av att vara lediga!

Plantering och kalas

Denna långhelg ska jag koncentrera mig på att plantera. Jag har äntligen fått upp något som kan kalla sig tomatplantor. De ska få större krukor, ny jord och näring så hoppas jag att de kommer växa ännu mer. Skulle vara otroligt kul att äntligen få egna tomater på egna plantor. Jag gjorde mitt första försök förra året, men det blev inget. Jag har även fått små purjolöksplantor av en kollega som ska planteras ut. Jag har en tanke om att gräva ytterligare ett litet land i trädgården, men jag har inte berättat det för Stefan ännu. Får se hur det blir med det.

Förutom plantering blir det en del kalasande. Vi började redan ikväll hos Stefans mormor och fler kalas blir det under helgen.


Bild på mitt land från förra året.


Vilken överraskning!



Idag när jag kom hem och tittade i postlådan låg den här (fast nyaste nummret) där och glänste. En riktigt bra tidning för en sådan som jag. Jag läser verkligen varje ord i tidningen, den ger mycket inspiration och glädje till mig. Extra bra känns det då gårdagen var lite tung, inget märkvärdigt men som gravid blir lätt en liten sak stor.

Nu ska jag lägga mig i soffan bredvid Oliver och läsa i min fina tidning samt njuta av en lång och härlig helg. Trevlig helg!


Minisemester

Nu har vi bokat en liten minisemester. Om drygt en vecka ska vi ta båten till Danmark över dagen. Det blir självklart buffé på båten och shopping i Fredrikshamn. Jag hoppas på en fin vårdag med härligt väder.

                                           bild lånad från stenaline.se

Filmkväll

Hela lördagen gick åt till kalas för vår del, först var det en 12-åring som skulle hyllas och på kvällen åkte jag själv på min kollegas 50-års kalas. Jag fick några minuter på soffan mellan kalasen, vilket var tur för orken är inte den bästa just nu.

Eftersom lördagen var fullproppad bestämde vi att söndagen skulle bli en lugn dag. Riktigt skönt att bara göra saker som man själv vill, rensa lite och greja lite i trädgården utan massa måsten. Kvällen avslutades med godis och filmen Avatar. Härlig dag!

Nu ser jag fram emot en kortvecka, bara tre arbetsdagar och en är redan gjord. Lovely!

3D/4D bild



Här är första bilden på vår bebis!


Nu vet vi!

I onsdags var vi på Emmas ultraljudsklinik i Göteborg och fick reda på om det är en liten hon eller han som ligger i magen. Det var otroligt spännande och vi fick se jättefina bilder i 3D/4D, nästan som fotografier.

Jag håller lite till på resultatet, men snart så kan jag berätta.