När jag var liten önskade jag mig ett eget pysselrum, ett rum där jag kunde låta bli att städa skrivbordet innan jag var helt klar. Idag bor vi i ett hus med flera rum, ett av dem är mitt egna pysselrum. Jag älskar att planera och starta projekt, allt från foto till plantering i trädgården.

Jag, Sofia, bor tillsammans med min fina familj; min man Stefan, vår son Oliver snart 3 år och vår bebis som ännu ligger i magen.

Välkommen till min blogg!

Justin 1 månad

Nu är Justin en månad gammal. Första veckan i hans liv kändes just då som oändlig eftersom han fick tillbringa den på neonatal avdelningen. Jag var hos honom så mycket jag kunde och fick se små framsteg som vi upplevde som enorma; att ta ett sugtag, att få ner syrgasen, att bli av med sonden, att börja matväga, att bli av med syrgasen, att få ha honom hos mig över natten - ja, alla små förbättrningar gav stor lycka.

Nu är Justin helt frisk och tiden på neonatal känns långt borta. Vi har fått se hans första leende och nacken börjar bli mer och mer stark. Justin sover bäst i insatsten till vagnen, i famnen på någon eller mellan mamma och pappa i sängen. Han gillar att vara nära. Justin tycker mindre om babysittern, men accepterar att ligga där.

Vi börjar närma oss lite rutiner - Justin äter var tredje/fjärde timme, sover helt ok på natten och äter en eller två gånger på natten. På dagen sover han bäst om storebror låter honom vara.

Justins kommer fortfarande i storlek 50, men 56 är den som sitter bäst.

Vikt drygt 4500 g, längd 54,5 cm (sist vi var på BVC)
Vi


Jag och Justin idag, hans navel har trillat av idag! Skönt att bli av med den.


Utflykt

I veckan var vi på Emaus i Uddevalla. En perfekt liten utflykt för oss, lite djur att titta på och en lekplats.


Oliver och Stefan klappar en av många kaniner.


Justin sov.